19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCredit Agricole a fost amendată cu 4,3 milioane de euro

Credit Agricole a fost amendată cu 4,3 milioane de euro

“Sancţiunea a fost impusă băncii pentru că a clasificat instrumente de capital sub formă de instrumente CET1, fără a obţine autorizaţia prealabilă din partea autorităţii competente”, a precizat BCE.

Banca franceză este acuzată de BCE că, între 2015 şi 2016, în declaraţiile sale trimestriale privind rezultatele, nu a respectat regulile cu privire la declararea fondurilor proprii, care permit măsurarea gradului de solvabilitate a unei bănci.

După criza financiară din 2008, odată cu înăsprirea normelor BCE, băncile din zona euro trebuie să respecte un anumit procent al capitalului CET1, în ideea de a limita pierderile în eventualitatea unei noi crize.

Pe lângă grupul Crédit Agricole SA, alte două filiale ale băncii franceze au fost şi ele sancţionate financiar de BCE, respectiv Crédit Agricole Consumer Finance (cu 200.000 de euro) şi Credit Agricole Corporate and Investment Bank (cu 300.000 de euro).

Începând din 2014, BCE a preluat responsabilitatea de supervizare a băncilor din zona euro însă până acum a utilizat foarte rar puterea de sancţionare a băncilor private. Este pentru a treia oară când divizia de supervizare din cadrul BCE, Mecanismul European de Supervizare Bancara (SSM), a impus astfel de amenzi. Anul trecut a amendat banca italiană Banco Popolare di Vicenza cu 11,2 milioane euro şi banca irlandeză Permanent TSB cu 2,5 milioane euro.

Credit Agricole este prezentă şi pe piaţa din România sub forma unei bănci de retail care oferă produse şi servicii financiare persoanelor fizice, întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi societăţilor de mari dimensiuni.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă