19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCOVID-19: Marea Britanie a raportat 494 de decese în ultimile 24 de...

COVID-19: Marea Britanie a raportat 494 de decese în ultimile 24 de ore

În prima zi în care au fost ridicate o parte a restricţiilor antiepidemice introduse în luna martie au fost confirmate 3.242 de noi cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 87.063 de teste.

Angajaţii care nu pot lucra de acasă, mai ales cei din construcţii şi industrie, au început de miercuri să revină la lucru în Anglia, nu însă şi în Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, care consideră prematură relaxarea parţială decisă de premierul Boris Johnson şi s-au delimitat de planul acestuia de diminuare a restricţiilor.

Conform acestui plan, şcolile rămân închise până în iunie şi redeschiderea activităţilor neesenţiale, precum restaurantele ori saloanele de înfrumuseţare, nu va fi examinată până în iulie.

Revenirea la lucru a condus la aglomeraţie în transportul public, fiind evidenţiată dificultatea menţinerii distanţei sociale.

Premierul Johnson a transmis parlamentului că discută cu societatea londoneză de transport public pentru stabilirea unor măsuri care să decongestioneze transportul în comun, cum ar fi suplimentarea capacităţii. El a cerut de asemenea cetăţenilor ca, în măsura posibilului, să recurgă la modalităţi alternative de transport, cum ar fi maşina personală, bicicleta sau chiar mersul pe jos, în timp ce a solicitat companiilor să decaleze programul de lucru al angajaţilor pentru a se evita aglomeraţia în transporturi la orele de vârf.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă