9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăCoronavirusCOVID-19: Agențiile europene de sănătate recomandă un al doilea rapel pentru persoanele...

COVID-19: Agențiile europene de sănătate recomandă un al doilea rapel pentru persoanele vulnerabile și pentru cele de peste 60 de ani

Persoanele vulnerabile și cele cu vârsta de peste 60 de ani ar trebui să primească o a doua doză de rapel a vaccinului împotriva COVID-19, au recomandat luni agențiile europene de sănătate, avertizând că un nou val „se intensifică”.

Persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și personalul din centrele de îngrijire pe termen lung care îndeplinesc criteriile de vulnerabilitate sau de vârstă sunt deja eligibile pentru o a doua doză de rapel, dar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au solicitat luni, într-o declarație comună, ca măsura să fie extinsă la persoanele vulnerabile și la cele cu vârsta de peste 60 de ani, notează Euronews.

„Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cele vulnerabile din punct de vedere medical rămân cele mai expuse”, au declarat cele două agenții.

„Țările ar trebui să ia în considerare o desfășurare rapidă a celei de-a doua doze de rapel cu vaccinurile disponibile în prezent. Acestea ar putea fi administrate la cel puțin patru luni de la vaccinarea precedentă, cu accent pe persoanele care au primit un rapel anterior cu mai mult de 6 luni în urmă”, au adăugat aceștia.

Aceștia au subliniat că, în prezent, „nu există dovezi epidemiologice clare care să susțină administrarea unei a doua doze de rapel la persoanele imunocompetente cu vârsta sub 60 de ani, cu excepția cazului în care acestea prezintă vulnerabilități medicale”.

Această măsură survine în contextul în care Europa se confruntă cu rate tot mai mari de internări în spitale și în unități de terapie intensivă, pe fondul unui nou val de COVID-19.

„Aceste date semnalează că un nou val de COVID-19 se intensifică în Uniunea Europeană/Spațiul Economic European”, se arată în comunicat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

UE condamnă Republica Srpska ce vrea să atace libertăţile fundamentale, în special ale mass-media

Uniunea Europeană(UE) a denunţat luni o serie de măsuri adoptate de autorităţile entităţii sârbe bosniace, Republica Srpska (RS), menite să reducă considerabil libertățile fundamentale,...

Un milion de plăți au fost efectuate în ultima lună prin cardurile de energie

Un milion de plăți au fost făcute prin cardurile de energie, în perioada 20 februarie – 27 martie 2023, în valoare totală de peste...

Ce tehnică folosesc medicii germani pentru a readuce oamenii la viață

O tehnică inovativă este folosită de medicii germani pentru a readuce oamenii la viață. Un nou startup din Berlin a păstrat deja cadavrele a aproximativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă