13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCotidianul german Bild acuză preşedintele BCE: 'Contele Draghila ne secătuieşte conturile'

Cotidianul german Bild acuză preşedintele BCE: ‘Contele Draghila ne secătuieşte conturile’

Lângă un fotomontaj în care Draghi are colţi, Bild a titrat: ‘Contele Draghila ne secătuieşte conturile’ – o trimitere evidentă la legendarul conte Dracula, cunoscut ca vampir. Deciziile anunţate joi de BCE au stârnit îngrijorare în rândul germanilor, care se plâng de câţiva ani că dobânzile scăzute nu le permit să obţină profituri rezonabile de pe urma economiilor.

Helmut Schleweis, preşedintele asociaţiei băncilor de economii din Germania, a apreciat că pachetul de măsuri anunţat în vederea stimulării relansării economice ‘face mai mult rău decât bine’. Nu este prima dată când Draghi se află în vizorul tabloidului Bild. În timpul crizei zonei euro, ziariştii germani i-au făcut cadou preşedintelui BCE o cască prusacă de la 1871, modelul cu ţepuşă, pentru a-şi exprima încrederea că italianul va respecta disciplina nemţească. Draghi a aşezat casca pe un raft din biroul său.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă