Captura cotidianul german Bild. Mario Draghi

Cotidianul german Bild acuză preşedintele BCE: 'Contele Draghila ne secătuieşte conturile'

Cotidianul german Bild îl acuză pe preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE),c, că 'secătuieşte' conturile de economii din Germania, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2019 - 01:02

Lângă un fotomontaj în care Draghi are colţi, Bild a titrat: 'Contele Draghila ne secătuieşte conturile' - o trimitere evidentă la legendarul conte Dracula, cunoscut ca vampir. Deciziile anunţate joi de BCE au stârnit îngrijorare în rândul germanilor, care se plâng de câţiva ani că dobânzile scăzute nu le permit să obţină profituri rezonabile de pe urma economiilor.

Helmut Schleweis, preşedintele asociaţiei băncilor de economii din Germania, a apreciat că pachetul de măsuri anunţat în vederea stimulării relansării economice 'face mai mult rău decât bine'. Nu este prima dată când Draghi se află în vizorul tabloidului Bild. În timpul crizei zonei euro, ziariştii germani i-au făcut cadou preşedintelui BCE o cască prusacă de la 1871, modelul cu ţepuşă, pentru a-şi exprima încrederea că italianul va respecta disciplina nemţească. Draghi a aşezat casca pe un raft din biroul său.

Comentarii