Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coronavirus: UE este confruntată cu închiderile de frontiere

Orice restricţii impuse în interiorul zonei de circulaţie liberă în Uniunea Europeană pentru a limita răspândirea coronavirusului trebuie luate în coordonare, pentru a nu deveni contraproductive şi a nu agrava urgenţa sanitară.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 13.03.2020 - 14:20

Aceasta au atras atenţia miniştri europeni de interne, înaintea reuniunii de azi, de la Bruxelles, transmite Reuters.

'Trebuie să iei măsurile potrivite la momentul potrivit', a afirmat ministrul suedez Mikael Damberg. 'Ei trebuie să fie conştienţi că sistemul de transport trebuie să funcţioneze pentru alimente şi materiale sanitare, genul de lucruri care sunt importante pentru ţările europene aşa încât să nu ne facem probleme unii altora în gestionarea crizei', a adăugat ministrul suedez, citat de Agerpres.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a subliniat că orice restricţii la frontiere trebuie să fie 'coordonate, operaţionale, proporţionale şi eficiente'.

'Ar trebui să găsim un acord european. Nu cred că ar trebui să închidem frontierele', a spus ministrul luxemburghez Jean Asselborn.

Austria a introdus controale pentru a opri intrările din Italia, iar Cehia şi Slovenia şi-au înăsprit măsurile. Germania, motorul economic al UE, nu a acţionat până acum în sensul introducerii de restricţii la frontiere. Guvernul federal a lăsat în seama landurilor decizia de a închide şcolile şi a anunţat măsuri de atenuare a impactului economic al pandemiei. Spania a plasat joi patru oraşe în carantină şi a interzis zborurile din Italia.

Şi ministrul de interne croat Davor Bozinovic s-a făcut ecoul apelurilor la mai multă coordonare la nivelul UE. 'Suntem prea apropiaţii unii de alţii. Dacă am acţiona unitar, ar fi mult mai bine pentru noi toţi', a afirmat el.

Comentarii