15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoronavirus, cifre compleșitoare în Franța și în Italia

Coronavirus, cifre compleșitoare în Franța și în Italia

Continuă să scadă îmbolnăvirile de Covid-19 în Italia, potrivit noului buletin transmis de Protecţia Civilă, în prezent fiind 106.527 de persoane afectate de maladie, cu 321 mai puţine faţă de ziua precedentă. Potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, prima infecţie cu Covid-19 din Italia ar fi apărut în ianuarie.

În prezent sunt 60.498 de persoane vindecate, cu 2.922 mai multe în comparaţie cu joi, conform Il Messaggero, și scade uşor şi numărul deceselor: 420 în ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 25.969.

Totalul cazurilor de la începutul epidemiei este de 192.994 (cifră care include atât persoanele vindecate, cât şi pe cele decedate), cu 3.021 mai multe faţă de ziua precedentă. 

La Terapie Intensivă, continuă să scadă numărul internaţilor – 2.173, cu 94 mai puţini în comparaţie cu joi. Dintre aceştia, 756 se află în Lombardia, cu 34 mai puţini faţă de joi. 

Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 192.994. 

Prima infecţie cu Covid-19 din Italia a apărut în ianuarie, potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, care oferă o nouă viziune asupra debutului epidemiei în una dintre cele mai grav afectate ţări ale lumii, scrie Reuters. 

Italia a început să testeze după ce a diagnosticat primul pacient la 21 februarie în Codogno, un mic oraş din regiunea Lombardia. 

Cazurile şi decesele au crescut imediat, oamenii de ştiinţă suspectând că virusul exista în zonă, neobservat, de mai multe săptămâni. 

 

Italia a fost prima mare ţară din Occident care s-a confruntat cu boala, apărută în China la sfârşitul anului trecut şi care s-a răspândit în toată lumea, relatează Reuters. 

În încercarea de a preveni răspândirea, Italia a oprit traficul aerian din şi către China pe 31 ianuarie, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv la Roma. Dar cercetătorii spun că probabil a fost prea târziu. 

O altă echipă de cercetători italieni a afirmat că noul coronavirus ar fi putut ajunge în Italia din Germania, nu direct din China, în a doua parte a lunii ianuarie. 

Epidemia de coronavirus a cauzat moartea a 22.245 de persoane în Franţa de la începutul lui martie, cu 389 de noi victime înregistrate în 24 de ore, dar numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă continuă să scadă, după 16 zile, a indicat vineri directorul general al Departamentului Sănătăţii, Jérôme Salomon, citat de AFP.

Epidemia a ucis 13.852 de persoane în spitale, adică 305 de decese în plus în 24 de ore, şi 8.393 în centrele pentru persoanele în vârstă (Ehpad) şi alte unităţi medico-sociale (cu 84 mai multe), a precizat Salomon. 

Încă sunt internaţi 28.658 de oameni (plus1.346 de noi internări). 4.870 de pacienţi se află încă în stare gravă (cu 155 mai mulţi faţă de ziua precedentă). 

De la 1 martie, mai mult de 87.000 de persoane au fost spitalizate din cauza coronavirusului, şi 15.000 au avut nevoie de îngrijiri la ATI. 

“Răspândirea virusului rămâne la un nivel ridicat”, a amintit Salomon. În total, în Franţa sunt 122.577 de cazuri de Covid-19. 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă