Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Sud: Pe cale să boicoteze produsele Japoneze

Aproape şapte din 10 sud-coreeni au declaratcă vor boicota produsele japoneze, în contextul unei dispute comerciale care a împins Japonia să întărească măsurile de control al exporturilor sale de materiale vitale către Coreea de Sud, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

11.07.2019 - 21:14

Aproape 67% dintre sud-coreenii participanţi la sondajul Realmeter au declarat că se vor alătura în viitor campaniei de boicotare a produselor nipone.

În acelaşi sondaj, 48% dintre cei intervievaţi au afirmat că iau parte şi în prezent la campania de evitare a produselor japoneze, în timp ce 45,6% au spus că nu au aderat deocamdată la ea.

Sondajul vine după ce săptămâna trecută Japonia a restricţionat exportul către Coreea de Sud a trei materiale cruciale pentru producţia de semiconductori, ecrane pentru televizoare şi telefoane smart şi alte piese, într-un context în care Curtea supremă de la Seul a cerut, anul trecut, mai multor companii mari nipone ca Nippon Steel şi Mitsubishi Heavy Industries să ofere compensaţii unor victime sud-coreene ale muncii forţate din timpul celui de-al doilea război mondial.

Internauţii sud-coreeni au îndemnat la boicotarea produselor japoneze, ca răspuns la restricţiile de export impuse de Tokyo.

Miercuri, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a avertizat împotriva riscurilor unui diferend comercial "prelungit" între Tokyo şi Seul, la o întâlnire la palatul prezidenţial cu responsabili ai grupurilor sud-coreene Samsung Electronics, SK Hynix, Hyundai Motor şi Lotte.

Şeful statului a subliniat cu acest prilej că guvernul sud-coreean "va face totul pentru a găsi o soluţie diplomatică" şi şi-a exprimat speranţa ca şi "guvernul japonez să procedeze la fel".

Secretarul general adjunct al guvernului de la Tokyo, Yasutoshi Nishimura, a explicat în ce-l priveşte miercuri într-o conferinţă de presă că noile restricţii sunt necesare "pentru a controla exporturile într-un scop de securitate". Conform unor media nipone, Coreea de Sud a transferat în Coreea de Nord materiale importate din Japonia, ceea ce Seulul dezminte însă.

În condiţiile în care Samsung Electronics şi SC Hynix asigură aproape două treimi din producţia mondială de semiconductori, acest diferend, în legătură cu care Coreea de Sud ameninţă că va sesiza Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), ar putea avea repercusiuni asupra aprovizionării industriei tehnologice din toată lumea, notează AFP.

Potrivit istoricilor sud-coreeni, cel puţin 700.000 de coreeni au fost nevoiţi să presteze muncă forţată, fără să fie plătiţi, înaintea şi în timpul celui de-al doilea război mondial, când Peninsula coreeană se afla sub colonizare japoneză.

Comentarii

loading...