Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Sud: Legea care interzice avortul a fost declarată neconstituţională

Interdicţia privind avortul a fost declarată neconstituţională, într-o decizie istorică a Curţii Constituţionale din Coreea de Sud, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

11.04.2019 - 12:53

Curtea a decis ca legea să fie revizuită până la sfârşitul lui 2020. Sub interdicţia din 1953, femeile care fac avorturi pot fi trimise la închisoare sau amendate, excepţie făcând cazurile de viol, incest sau atunci când există un risc asupra sănătăţii femeii. De asemenea, medicii care efectuează procedura pot fi trimişi la închisoare.
 
Coreea de Sud este una dintre puţinele ţări dezvoltate unde avortul este ilegal.
 
Miercuri, un sondaj de opinie a arătat că 58% din populaţie este în favoarea anulării interdicţiei.
 
Legea a fost analizată în urma unei plângeri depuse de o femeie medic care a fost pusă sub acuzare pentru că a efectuat aproape 70 de avorturi. Ea a afirmat că interdicţia pune în pericol femeile şi le limitează drepturile.
 
În ciuda restricţiilor, avorturile sunt accesibile în Coreea de Sud şi pot fi efectuate în siguranţă. Femeile care fac avort sunt rareori puse sub acuzare, însă activiştii susţin că interdicţia pune în pericol femeile şi aduce un stigmat social.
 
Adolescentele care rămân însărcinate sunt deseori forţate să îşi încheie studiile sau să se transfere la instituţii îndepărtate, conform unor grupări pentru drepturile tinerilor.

Comentarii

loading...