Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: KCNA

Coreea de Nord va da o amnistie și îi va trimite pe foștii deținuți la muncă

Coreea de Nord a anunţat luni că va acorda amnistie persoanelor ”condamnate pentru crime împotriva ţării şi a altor persoane”, pe fondul aniversării în luna septembrie a acestui an a 70 de ani de la înfiinţarea statului nord-coreean, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 20:29

Decizia de amnistie va intra în vigoare începând cu data de 1 august 2018.

Regimul de la Phenian a anunţat prin intermediul agenţiei de ştiri KCNA că ”organele pertinente vor lua măsuri pentru a-i ajuta pe cei eliberaţi din închisoare să se integreze pe piaţa muncii”.

Ultima oară când Coreea de Nord a acordat amnistie pentru deţinuţi a fost în anul 2015, la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor din Coreea, dar şi în anii 2012 şi 2005 când au avut loc alte evenimente politice importante.

Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap transmite că prin acestă măsură liderul nord-coreean Kim Jong-Un să-şi demonstreze iubirea pentru popor şi să profite de apropierea de Statele Unite.

Coreea de Nord sărbătoreşte pe data de 9 septembrie aniversarea a 70 de ani de la înfiinţare, ocazie pe care în ultimii ani o folosea pentru a se mândri cu arsenalul său nuclear şi balistic.

Comentarii