13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord publică o evaluare a respectării drepturilor omului în SUA

Coreea de Nord publică o evaluare a respectării drepturilor omului în SUA

Este vorba despre aşa-numita ”Carte albă” a Phenianului cu privire la încălcările dreptului omului, în momentul în care preşedintele american Donald Trump îşi începuse discursul cu privire la Starea Uniunii în care a condamnat Coreea de Nord, în special pentru dezvoltarea programelor nuclear şi balistic, relatează AFP, citată de Agerpres.

Situaţia drepturilor omului în Coreea de Nord este sever criticată nu doar de SUA, ci şi de ONU. Potrivit estimărilor, Phenianul deţine aproximativ 120.000 de deţinuţi politici în lagăre de tip Gulag.

Washingtonul publică anual un raport cu privire la drepturile omului pe plan mondial, care clasează cu regularitate Coreea de Nord printre ţările cu situaţia cea mai gravă în materie, dar raportul Phenianului vizează strict SUA.

”Statele Unite, ‘gardienii democraţiei’ şi ‘campioni ai drepturilor omului’ alimentează escrocheria cu drepturile omului, dar ele nu vor putea niciodată să-şi ascundă adevărata identitate de violatori flagranţi ai drepturilor omului”, potrivit raportului difuzat de KCNA.

”Discriminarea rasială şi mizantropia sunt boli grave inerente sistemului social american şi ele s-au agravat de la venirea la putere a lui Donald Trump”, se menţionează în text, care evocă manifestaţiile violente de la Charlottesville de anul trecut.

Americanii din clasa muncitoare ”sunt suspendaţi deasupra abisului şi coşmarului”, lipsiţi de locuri de muncă şi de locuinţe, confruntaţi cu costuri medicale exorbitante, se mai spune în raport. În paralel, numeroşi înalţi reprezentanţi ai administraţiei preşedintelui Donald Trump sunt ”miliardari proveniţi din conglomerate”, continuă KCNA.

”Politicile antipopulare duse deschis de un an de administraţia Trump servesc, fără excepţie, intereselor câtorva dintre cele mai bogate cercuri”, conform textului menţionat.

AFP aminteşte că o comisie a ONU a publicat în 2014 un raport extrem de critic care concluziona că regimul nord-coreean se face vinovat de abuzuri ”fără echivalent în lumea contemporană”.

Anchetatorii Naţiunilor Unite au adunat mărturiile unor exilaţi nord-coreeni şi au obţinut material documentar despre o vastă reţea de lagăre de muncă, precum şi despre cazuri de tortură, execuţii sumare şi violuri.

Coreea de Nord a calificat acest raport drept o ficţiune inventată de Statele Unite şi aliaţii lor.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă