3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord eliberează un sud-coreean arestat în iulie

Coreea de Nord eliberează un sud-coreean arestat în iulie

Seulul a fost informat de decizia nord-coreeană de a elibera acest bărbat, care a fost arestat pe 22 iulie pentru că a traversat ilegal frontiera.

”Am recuperat, la Panmunjom, un sud-coreean provenind din Nord, la ora (locală) 11.00 (5.00, ora României), supranumit Seo, născut în 1984”, a anunţat ministerul înr-un comunicat, referindu-se la satul în care a fost semnat armistiţiul după Războiul Coreei şi care se află în zona demilitarizată (DMZ) ce desparte cele două ţări.

”Guvernul apreciază în mod pozitiv această repatriere (…) care a avut loc din motive umanitare”, a anunţat ministerul, fără să ofere alte precizări.

Un reprezentant de la minister, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat pentru agenţia sud-coreeană de presă Yonhap că acest bărbat era interogat de către autorităţile sud-coreene.

”Trebuie să anchetăm pentru ca să aflăm de ce s-a dus în Nord şi cum a făcut”, a declarat acest oficial.

Coreea de Nord deţine, de ani de zile, alţi şase sud-coreeni – trei misionari creştini şi trei transfugi de origine nord-coreeană. Seulul încearcă să obţină eliberarea lor.

Trei deţinuţi americani au fost eliberaţi în mai, cu ocazia unei vizite în Coreea de Nord a secretarului de Stat american Mike Pompeo.

Atmosfera s-a îmbunătăţit mult în peninsula coreeană de la începutul anului, în urma participării la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Pyeongchang a unei delegaţii nord-coreene.

Această îmbunătăţire a fost încoronată, în aprilie, de un summit intercoreean, iar apoi, în iunie, de o întâlnire istorică între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă