5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord acuză SUA de duplicitate în relațiile diplomatice

Coreea de Nord acuză SUA de duplicitate în relațiile diplomatice

„Trebuie să remarcăm atitudinea SUA, ei fiind ocupaţi să organizeze operaţiuni secrete cu unităţi care pot ucide oameni în timp ce au un dialog cu noi cu zâmbetul pe faţă”, se arată în publicaţia Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Comunist din Coreea de Nord, citat de News.ro.

„SUA se înşală dacă cred că pot teroriza pe cineva printr-o „diplomaţie sub ameninţarea armelor” pe care au folosit-o ca instrument în trecut”, adaugă ziarul.

Forţele militare americane din Japonia au transmis CNN că nu cunosc să existe operaţiunile descrise de presa din cele două Corei.

„În general, aeronavele americane efectuează activităţi în Japonia în fiecare zi pentru a ne respecta angajamentele faţă de aliaţii şi partenerii din regiune şi în interesul păcii şi securităţii regionale”, a declarat colonelul John Hutcheson, responsabilul pentru relaţiile cu publicul al forţelor militare americane din Japonia.

Retorica Phenianului vine la câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a anulat vizita în Coreea de Nord a Secretarului de Stat Mike Pompeo, din cauza faptului că nu există suficient progres privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă