15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalConvorbire telefonică între Donald Trump şi premierul Pakistanului

Convorbire telefonică între Donald Trump şi premierul Pakistanului

Imran Khan “a vorbit cu preşedintele Trump astăzi. Ei au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei în regiune şi în special a celei din Kashmir”, a declarat Shah Mehmood Qureshi într-o scurtă conferinţă de presă.

Şeful guvernului pakistanez “i-a expus în detaliu preşedintelui Trump punctul de vedere al Pakistanului”, cei doi lideri având o “discuţie bună” la capătul căreia “s-a decis ca ei să rămână în contact constant”, a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri la sediul său din New York într-o şedinţă cu uşile închise pentru a evoca situaţia creată în Kashmir, după ce India a revocat săptămâna trecută statutul de autonomie al părţii din această regiune care se află sub controlul ei şi pe care Pakistanul o revendică.

Pakistanul, care a calificat această decizie drept “ilegală”, a afirmat într-o primă reacţie că vrea să-şi apere interesele pe cale diplomatică.

Imran Khan a adoptat apoi miercuri un ton belicos faţă de New Delhi, afirmând că armata pakistaneză este “pregătită” să “dea o ripostă fermă” omoloagei sale indiene dacă aceasta ar decide să intervină în partea Kashmirului controlată de Pakistan.

SUA, Rusia, China, Regatul Unit şi Franţa sunt cele cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU.

Ciocniri au opus câteva sute de manifestanţi poliţiei indiene la Srinagar, capitala Kashmirului administrat de India.

Pakistanul şi India au purtat trei războaie după separarea în 1947, două dintre ele cu privire la Kashmir, un teritoriu muntos populat în majoritate de musulmani.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă