Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Controverse între țările UE pe tema sancțiunilor. De ce împotriva Belarus și nu și împotriva Turciei

Miniștrii de Externe din statele UE n-au putut adopta sancțiuni comune contra regimului din Belarus din cauza opoziției Ciprului, care a atras atenția că și Turcia ar trebui sancționată de UE.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.09.2020 - 01:03

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a argumentat, la reuniunea de luni a șefilor Diplomațiilor din statele UE, ca sancţiunile împotriva regimului din Belarus să nu fie condiționate de sancțiuni împotriva altor state, cum ar fi, de exemplu, Turcia, informează presa internațională.

Declarația oficialului francez intervine în contextul în care, luni, Ciprul s-a opus unor sancțiuni comune ale țărilor UE contra regimului din Belarus, condus de Aleksandr Lukaşenko, pe motiv că și Turcia ar trebui să fie supusă unor asemenea sancțiuni din partea UE.

Unanimitatea în ceea ce privește sancțiunile contra Belarus nu poate fi atinsă din cauza Ciprului, care își condiţionează acordul de adoptarea unor măsuri similare ale UE contra Turciei, pentru a o obliga să-şi înceteze forajele petroliere în zona martimă a Ciprului.

Comentarii