36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalControversatul Lukașenko a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte în...

Controversatul Lukașenko a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte în Belarus

Aleksandr Lukaşenko a depus, miercuri, jurământul pentru un nou mandat de președinte al Republicii Belarus, deși populația îl contestă tot mai vehement, iar statele occidentale îl consideră ultimul dictator stalinist din Europa.

Lukaşenko, fost ofițer de grăniceri în armata sovietică, este șef de stat în Belarus din anul 1994. La ultimele alegeri prezidenţiale, cele din 9 august, Lukaşenko afirmă că a obținut o victorie clară, dar Opoziția din Belarus îl acuză de fraudă electorală.

Lukașenko își începe astfel cel de-al șaselea mandat de șef al statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă