20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalContradicții în privința doborârii dronei iraniene

Contradicții în privința doborârii dronei iraniene

“Toate dronele aparţinând Iranului în Golful Persic şi în Strâmtoarea Ormuz (…) s-au întors în siguranţă la bazele lor după misiuni de identificare şi control, şi nu există nicio informaţie privind un răspuns operaţional al USS Boxer”, a declarat Abolfazl Shekarchi citat de Tasnim.

Trump a spus joi că drona a zburat la 914 metri de nava de război americană USS Boxer şi a ignorat “apeluri multiple” de a se îndepărta, într-un ultim episod al exacerbării tensiunilor în Golf.

La rândul său, ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi a declarat vineri că SUA puteau să doboare “una din propriile” drone deasupra Strâmtorii Ormuz, dezminţind că Republica islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă, potrivit France Presse.

“Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greşeală”, a susţinut Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit preşedintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra Strâmtorii Ormuz.

SUA puteau să doboare ‘una din propriile’ lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi, dezminţind că Republica Islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă, potrivit France Presse.

‘Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greşeală’, susţine Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit preşedintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra strâmtorii Ormuz.

‘Nu am pierdut nicio dronă în strâmtoarea Ormuz sau altundeva’, asigură ministrul iranian.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă