Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consumul de avocado în Occident a continuat să crească în ultimii ani

George Dumitrescu

23.01.2019 - 23:19

În Europa, consumul de avocado a crescut cu 65% între 2016 şi 2018, potrivit datelor WAO. Preşedintele WAO, Xavier Equihua, susţine că, în Europa, consumul de avocado a ajuns la "cel puţin" 650.000 de tone. De asemenea, în SUA, după un recul în 2017, consumul de avocado a cunoscut o relansare în 2018 pentru a ajunge la aproximativ 1,1 milioane de tone.

"Ne-am depăşit aşteptările, deoarece ţări producătoare precum Africa de Sud, Chile şi Peru au exportat mai mult, graţie unor recolte record", a explicat Xavier Equihua.

Franţa, un motor al consumului european de avocado, nu a scăpat nici ea acestei tendinţe. În Paris, oraşul unde anual se consumă cea mai mare cantitate de avocado pe cap de locuitor, apetitul pentru acest fruct a continuat să crească, ajungând la un consum de 2,8 kilograme, susţine Xavier Equihua.

Preşedintele WAO susţine că această tendinţă ar urma să continue, dar într-un ritm mai modest în acest an. Xavier Equihua se aşteaptă la o creştere de 20% a consumului în Franţa pentru 2020, şi una similară pentru Europa, după un avans de 35% în acest an.

"Toate ţările producătoare de avocado vor avea recolte fie echivalente fie mai mici comparativ cu anul trecut", a estimat Xavier Equihua.

Referindu-se la problemele cu care se confruntă producătorii de avocado din Mexic, primul producător mondial, cu cartelul drogurilor, Equihua a apreciat că acest fenomen a fost exagerat şi că situaţia diferă foarte mult de la un stat mexican la altul. Equihua a recunoscut că statul Michoacan se confruntă cu astfel de probleme, dar a adăugat că producţia de avocado din acest stat nu reprezintă decât o parte din fructele de avocado exportate de Mexic spre Europa (aproximativ 30%). În schimb, cea mai mare parte din fructele de avocado exportate de Mexic spre Europa, aproximativ 70%, provin din statul Jalisco, unde nu există probleme cu cartelul drogurilor. În plus, pe ansamblu, Mexicul nu este responsabil decât pentru 8% din fructele de avocado importate de Europa, a concluzionat preşedintele WAO.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine