23.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalConservatorii lui Kurz obţin o victorie în alegerile legislative

Conservatorii lui Kurz obţin o victorie în alegerile legislative

Conservatorii din cadrul Partidului Poporului (ÖVP) ar obţine 37,2% din voturile exprimate, potrivit acestor proiecţii, cu 5,7 puncte procentuale maimult ca în ultimele alegeri.

Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) este creditat cu 16% din voturile exprimate şi ar obţine astfel un rezultat cu zece puncte procentuale mai mic decât în alegerile din 2017.

Partidul Social Democrat (SPÖ) s-ar clasa pe poziţia a doua, cu 22% din voturile exprimate, cu 4,9 puncte procentuale mai puţin decât în alegerile precedente, potrivit acestor proiecţii.

Verzii, care au obţinut un scor sub 4% în alegerile legislartive din 2017, se întorc în Parlament, înregistrând o ascensiune fulgerătoare – ei sunt creditaţi cu 14,4% din voturile exprimate.

Austria este condusă din iunie de o un Guvern de tehnocraţi, după prăbuşirea coaliţiei de dreapta-extremă dreapta şi Guvernului Kurz în mai, în urma publicării unei înregistrări video în care liderul FPOe Heinz-Christian Strache a fost surprins cu camera ascunsă oferind favoruri în schimbul unor sume de bani falsei nepoate a unui oligarh rus.

Cele mai citite

A anunțat că achiziționează 5 radare meteo de ultimă generație

Pentru această afacere, Ministerul Apărării a pus la bătaie o sumă impresionantă: 70 milioane de euro. Aceasta este suma estimată pentru sistemul de...

Haos pe șoselele din România – Urmăriri cu focuri de armă

Haos uriaș pe drumurile din țară. Spre exemplu: la Filiași, în județul Dolj, un adolescent de 18 ani care circula fără permis nu...

Windows 11 va primi un update major, pe 26 septembrie. Modificări importante pentru utilizatori

Update-ul Windows 11 23H2 va fi disponibil începând cu 26 septembrie, a anunţat Microsoft în cadrul evenimentului Surface de joi seara.Acesta include o...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies