Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Arhivă

Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi, în Franța

Sute de susţinători ai unui aşa-zis "Frexit", ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, au manifestat miercuri la Paris pentru a denunţa "tirania" Bruxelles-ului şi au cerut "destituirea" preşedintelui ţării Emmanuel Macron, relatează AFP, citată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2019 - 20:45

"Toate alegerile (francezilor) au fost de fapt deja decise de Comisia Europeană înainte ca ei să voteze", a afirmat François Asselineau, fost candidat la preşedinţie care doreşte ieşirea Franţei din UE şi din zona euro şi a cărui listă în alegerile europene este creditată cu 1% din intenţiile de vot.

Militanţi ai Uniunii Populare Republicane (UPR) - prezidată de Asselineau - urmau să deschidă la încheierea paradei cătuşe, "simboluri ale aservirii Franţei" directivelor UE, în vederea "unei reveniri la suveranitate".

"Deciziile se iau în altă parte decât la Elysee. Acestea sunt luate la Bruxelles. Şi că votăm cu dreapta sau cu stânga, avem întotdeauna aceleaşi politici", a afirmat o manifestantă Isabella, 58 de ani, purtând un tricou cu mesajul "Euro ucide".

Confruntări între forţele de ordine şi protestatari au avut loc miercuri la Paris la încheierea paradei organizate cu prilejul zilei de 1 Mai, fiind înregistrate şi acte de vandalism.

Peste 200 de persoane au fost reţinute de poliţie, potrivit unui raport provizoriu al parchetului din Paris.

Comentarii