Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Conflict la vizita președintelui Serbiei, într-o localitate din Kosovo

Mai mulţi albanezi kosovari au blocat accesul către un sat în care urmează să se deplaseze preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, aflat în vizită în zonele din Kosovo populate majoritar de etnici sârbi.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2018 - 12:30

Şoseaua principală dintre Mitrovica, oraş în nordul Kosovo, şi satul Banje, o enclavă sârbă situată la 60 km sud-est de acest oraş, a fost blocată în apropierea localităţii Srbica.

Câteva sute de persoane au ocupat şoseaua şi au ridicat un baraj din vehicule şi trunchiuri de copaci. Pe pancartele purtate de etnicii albanezi se putea citi ''Vucic nu trece'' şi ''Cei care au comis un genocid contra civililor nevinovaţi nu pot trece''.

Potrivit postului public de televiziune sârb (RTS), pe toate căile de acces către satul Banje au fost ridicate baraje militare. RTS a relatat că aceste baraje au fost organizate de foşti membri ai Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK).

Aleksandar Vucic urmează să ţină, duminică la prânz, un discurs în partea de nord a oraşului Mitrovica, populată de etnici sârbi.

Kosovo şi-a declarat independenţa în februarie 2008, aceasta fiind recunoscută până în prezent de 110 de ţări, printre care 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Ţările membre ale UE care nu au făcut acest lucru sunt Spania, România, Slovacia, Grecia şi Cipru. 

Comentarii

loading...