23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCondamnat la moarte pentru spionaj

Condamnat la moarte pentru spionaj

Kulbhushan Sudhir Jadhav a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Balucistan. Autorităţile pakistaneze susţin că Jadhav a recunoscut că este spion şi lucrează pentru serviciile de informaţii indiene. El a fost condamnat la moarte de o curte marţială în aprilie 2017.

New Delhi a negat întotdeauna că Jadhav este spion, acuzând Pakistanul că “l-a răpit din Iran unde el desfăşura activităţi comerciale după ce s-a retras din Marina indiană”.

India a sesizat CIJ în mai 2017 pentru a împiedica execuţia. New Delhi acuză de asemenea Islamabadul de “grave încălcări ale Convenţiei de la Viena privind relaţiile consulare”.

CIJ, principalul organ judiciar al ONU, a declarat într-un comunicat că îşi va anunţa decizia la 17 iulie, la ora 15:00 (13:00 GMT), la Palatul Păcii, sediul său din Haga.

În timpul audierilor la CIJ în februarie, reprezentanţii Indiei au denunţat o “propaganda răutăcioasă” din partea Pakistanului. La rândul său, Islamabadul îl acuză pe Jadhav de activităţi “teroriste”.

Aceste audieri au avut loc într-un context de tensiuni puternice între cele două ţări, la câteva zile după un atentat sângeros în Kashmirul indian care a provocat moartea a 41 de paramilitari indieni.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă