11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCondamnat la închisoare cu suspendare după ce a şantajat Apple

Condamnat la închisoare cu suspendare după ce a şantajat Apple

Kerem Albayrak a susţinut că are acces la 319 milioane de conturi iCloud, pe care le poate şterge dacă Apple nu îi oferă carduri cadou iTunes în valoare de 100.000 de dolari.

Concluzia anchetei efectuate a fost că Albayrak nu a compromis sistemele Apple. El a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, va purta 6 luni un sistem de monitorizare şi va fi obligat să efectueze 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În martie 2017, Albayrak a trimis un e-mail echipei de securitate a Apple în care scria că a reuşit să acceseze milioane de conturi iCloud. El a publicat un videoclip pe YouTube în care părea că accesează două astfel de conturi.

El a ameninţat că va vinde informaţii obţinute şi că va reseta conturile dacă Apple nu îi dă cardurile cadou cerute.

Albayrak a spus că ar accepta 75.000 de dolari în cripto-monede, iar mai târziu a crescut valoarea la 100.000 de dolari.

Tânărul a fost arestat în casa lui din nordul Londrei la aproximativ 2 săptămâni după ce a trimis mesajul de ameninţare.

Apple a făcut o anchetă şi nu a putut găsi vreo dovadă că sistemul a fost compromis.

„Când ai putere pe internet este ca celebritatea şi toată lumea te respectă”, le-a spus el anchetatorilor.

National Crime Agency din Marea Britanie a descoperit că Albayrak a adunat adrese de e-mail şi parole de la alte servicii care au fost în trecut expuse un atacuri informatice. A verificat apoi dacă acestea se potriveau şi în cazul conturilor de iCloud.

Acest tip de atac cibernetic, cunoscut drept credential stuffing, poate fi automatizat pentru a accelera procesul.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă