Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Companiile germane, puternic afectate de tarifele introduse de SUA

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat vineri că tarifele anunţate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, vor fi o povară pentru companiile din cea mai mare economie europeană, transmite Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 11:11

Joi, Donald Trump a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, dar a exceptat Canada şi Mexic şi a oferit posibilitatea excluderii altor aliaţi. Taxele vor intra în vigoare în termen de 15 zile.

''El a ordonat tarife punitive care nu sunt în conformitate cu reglementările Organizaţia Mondiale a Comerţului (OMC) şi prin asta vor creşte preţurile de consum, iar activitatea companiilor noastre, mari şi mici, va fi mai dificilă'', a afirmat oficialul german.

Tarifele sunt un afront la adresa partenerilor apropiaţi ai Statelor Unite, cum ar fi Uniunea Europeană şi Germania, a explicat Zypries, adăugând că Berlinul, în strânsă coordonare cu UE, va reacţiona ''calm, dar clar''.

Comentarii

loading...