Foto: freepik.com

Companiile aeriene pierd sute de milioane de euro în fiecare zi

Companiile aeriene globale pierd zilnic 418 milioane de dolari, a estimat marţi Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), care a cerut guvernelor să le ofere ajutor suplimentar, transmite Reuters.

Share

Romania libera 0 comentarii

06.10.2020 - 21:54

IATA se aşteaptă ca industria aeriană să înregistreze în semestrul doi din 2020 pierderi de până la 77 miliarde de dolari, dacă restricțiile legate de pandemia de COVID-19 continuă.

Guvernele au acordat companiilor aeriene 160 miliarde de dolari, prin injecţii de numerar, împrumuturi garantate, subvenţionarea salariilor şi reduceri de taxe, de când a început pandemia.

În mod normal, operatorii aerieni îşi construiesc rezerve de numerar în timpul sezonului de vârf al călătoriilor, la mijlocul anului. Dar anul acesta firmele au înregistrat pierderi, a explicat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

"Şi cum nu avem un termen pentru redeschiderea frontierelor fără carantina care ucide călătoriile, nu ne putem baza că sezonul de iarnă ar aduce venituri suplimentare pentru a rezista până în primăvară", a adăugat acesta.

Fără ajutor suplimentar de la guverne, riscă să fie pierdute 4,8 milioane de locuri de muncă în industria aviatică, a avertizat IATA.

Recomandarea către pasageri este să efectueze testări rapide pentru Covid-19 înainte de a zbura.

Comentarii