7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCompaniile aeriene pierd sute de milioane de euro în fiecare zi

Companiile aeriene pierd sute de milioane de euro în fiecare zi

IATA se aşteaptă ca industria aeriană să înregistreze în semestrul doi din 2020 pierderi de până la 77 miliarde de dolari, dacă restricțiile legate de pandemia de COVID-19 continuă.

Guvernele au acordat companiilor aeriene 160 miliarde de dolari, prin injecţii de numerar, împrumuturi garantate, subvenţionarea salariilor şi reduceri de taxe, de când a început pandemia.

În mod normal, operatorii aerieni îşi construiesc rezerve de numerar în timpul sezonului de vârf al călătoriilor, la mijlocul anului. Dar anul acesta firmele au înregistrat pierderi, a explicat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

“Şi cum nu avem un termen pentru redeschiderea frontierelor fără carantina care ucide călătoriile, nu ne putem baza că sezonul de iarnă ar aduce venituri suplimentare pentru a rezista până în primăvară”, a adăugat acesta.

Fără ajutor suplimentar de la guverne, riscă să fie pierdute 4,8 milioane de locuri de muncă în industria aviatică, a avertizat IATA.

Recomandarea către pasageri este să efectueze testări rapide pentru Covid-19 înainte de a zbura.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă