Centrele de vaccinare a populatie impotriva COVID-19 4-12 sunt prezentate la ROMEXPO, marti, 19 ianuarie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Compania Moderna are tot mai mare trecere în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un nou contract cu grupul farmaceutic Moderna, privind 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anticoronavirus pentru statele Uniunii Europene.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2021 - 20:09

"Contractul prevede cumpărarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin (150 de milioane în 2021 şi opţiunea a încă 150 de milioane în 2022), în numele statelor membre UE. Noul contract prevede şi posibilitatea donării de vaccinuri ţărilor cu venituri mici sau medii sau redirecţionarea spre alte state europene", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Acest contract, al doilea semnat cu grupul farmaceutic şi biotehnologic american Moderna, se adaugă celor cu firmele BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV şi Curevac. "Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura Europei acces la 2,6 miliarde de doze de vaccin, după ce produsele de vaccinare se vor dovedi a fi sigure şi eficiente", precizează Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a acordat până acum autorizaţii condiţionate de acces pe piaţă vaccinurilor dezvoltate de companiile BioNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

"Astăzi, asigurăm 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid-19 produs de Moderna, un vaccin care este utilizat deja în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: garanţia că toţi europenii au acces la vaccinuri sigure şi eficiente cât mai rapid posibil. Cu un portofoliu de 2,6 miliarde de doze, le vom putea oferi vaccinuri nu doar cetăţenilor noştri, ci şi vecinilor şi partenerilor", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Comentarii