4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalComisia Europeană sărbătorește Ziua Unității Germane

Comisia Europeană sărbătorește Ziua Unității Germane

Reprezentanța din România a Comisiei Europene transmite un mesaj de felicitare pentru a marca Ziua Unității Germane, 3 octombrie.

„Astăzi este Ziua Unităţii Germane 🇩🇪! Germania este una dintre cele 6 țări fondatoare ale Uniunii Europene 🇪🇺. Care este orașul tău preferat din Germania? Wir wünschen Euch einen schönen Tag der Deutschen Einheit”, a transmis Reprezentanța Comisiei Europene într-un mesaj postat pe internet.

Mesajul mai precizează că Germania are o populație de 83,2 milioane de oameni, ceea ce reprezintă 18,6 la sută din populația totală a UE. Conform aceluiași mesaj, Germania are o suprafață de 357.569 de kilometri pătrați. Aceasta reprezintă 8,5 la sută din suprafața totală a UE.

Poate fi amintit, în acest context, și faptul că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, provine din Germania. Anterior, ea a fost ministru al Apărării în guvernul de la Berlin.

Ziua Unităţii Germane este cea în care a căzut Zidul Berlinului

La data de 3 octombrie 2022, Germania sărbătorește 32 de ani de la reunificarea țării. Reunificarea Germaniei a devenit posibilă prin căderea Zidului Berlinului, la data de 3 octombrie 1989. Dărâmarea Zidului Berlinului a fost unul dintre factorii care au impulsionat prăbușirea comunismului în Europa și încheierea Războiului Rece. Germania de vest (RFG) a avut capitala în orașul Bonn iar Germania de est (RDG) avea capitala la Berlin. Cele două state germane au fost despărțite timp de 41 de ani. După reunificare, capitala Germaniei a fost stabilită la Berlin, așa cum este și în prezent.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...
Ultima oră
Pe aceeași temă