Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană nu doreşte o criză cu Italia

Comisia Europeană nu doreşte o criză cu Italia, dar aşteaptă răspunsuri de la Roma privind planul bugetar, a comunicat luni Pierre Moscovici, comisarul european pe probleme economice, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2018 - 14:43

O sursă din guvernul italian a informat că Roma se aşteaptă ca Uniunea Europeană să ceară Italiei să îşi revizuiască planul bugetar pentru 2019, în care deficitul bugetar va creşte la 2,4% din PIB, faţă de 1,8% în 2018.

„Comisia Europeană nu doreşte o criză între Bruxelles şi Roma. Îmi doresc un dialog constructiv”, a afirmat Moscovici pentru postul de radio France Inter.

Luigi Di Maio, vicepremierul italian, a declarat luni că guvernul italian este pregătit să discute despre bugetul său cu UE.

„Atunci când eşti un membru UE şi un membru al zonei euro, trebuie să respecţi regulile comune”, a declarat Moscovici, reafirmând îngrijorările pe care Comisia Europeană şi le-a exprimat în ultimele săptămâni. El a adăugat că deficitul bugetar este prea mare.

Moscovici, un socialist francez, a declarat că separă ideile politice ale lui Matteo Salvini, ministrul de Interne italian, cu care nu este de acord, de guvernul italian, pe care îl respectă.

„Mă pot lupta cu Salvini ca lider de partid; pot să mă lupt cu ideile lui; pot să consider că aparţine zonei de democraţie iliberală. Până la urmă, el este prietenul lui Marine Le Pen, să nu uităm acest lucru”, a declarat el, făcând referire la liderul de extremă dreapta din Franţa.

„Mă lupt cu Frontul Naţional şi cu Liga Nordului la nivel politic, dar respect guvernul italian. Şi ei trebuie să respecte regulile UE. Este un respect reciproc care ne permite să progresăm într-o Europa diversă”, a precizat Moscovici.

Comentarii

loading...