Foto: Arhivă

Comisia Europeană cere statelor UE să prelungească restricțiile de acces pe teritoriul lor

Comisia Europeană invită statele membre UE să prelungească până la 15 mai "restricția privind călătoriile neesențiale" către Uniunea Europeană, în scopul limitării epidemiei de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2020 - 22:59

Comisia Europeană a invitat statele membre ale spațiului Schengen și statele asociate spațiului Schengen să prelungească până la 15 mai 2020 restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE.

Invitația a fost adresată la data de 8 aprilie 2020, informează un comunicat de presă al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Astfel, Comisia Europeană "invită la adoptarea unei abordări coordonate în ceea ce privește prelungirea, deoarece acțiunea la frontierele externe poate fi eficace numai dacă este pusă în aplicare de toate statele membre ale UE și ale spațiului Schengen la toate frontierele, cu aceeași dată de încetare și în mod uniform".

Restricția de călătorie, precum și invitația de a o prelungi, se aplică „zonei UE+”, care include toate statele membre ale spațiului Schengen (inclusiv Bulgaria, Croația, Cipru și România) și cele 4 state asociate spațiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) – în total, 30 de țări din Europa.

Restricția de călătorie spre aceste țări este instituită de la data de 18 martie 2020.

Comentarii