-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalComic Con 2016: Ce surprize îi așteaptă pe iubitorii benzilor desenate

Comic Con 2016: Ce surprize îi așteaptă pe iubitorii benzilor desenate

Primul album de benzi desenate românești, cu copertă 3D, se lansează, sambătă, în cadrul celei de-a patra ediții a Comic Con. Totodată, în cadrul evenimentului, care are loc în acest weekend, la Romexpo, va fi lansat și primul joc de societate românesc. Mai mult, iubitorii supereroilor vor avea ocazia să descopere mii de reviste de benzi desenate vintage, provenind din Statele Unite.

 Albumul de benzi desenate reinterpretează, în peste 200 de pagini, povestea „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Mai mult, albumul le oferă împătimiților de povești românești, de bandă desenată și de science-fiction, schițe, pagini de scenariu, articole și interviuri.

Scenariul aventurii desenate îi aparține scriitorului Marian Coman, grafica este realizată de Bogdan Chelaru, iar culoarea îi aparține lui Daniel Rosa Duran.

Tot la Comic Con, Editura HAC! BD, în colaborare cu cutia.ro, lansează primul boardgame românesc. Jocul „Harap Alb continuă” este inspirat de benzile desenate cu același nume și îi provoacă pe jucători să salveze lumea de la dezastru. 
  
Mai mult, la stadul HAC! de la Comic Con iubitorii supereroilor vor găsi și mii de reviste de comics vintage americane. Primele numere din „Superman” ori „Spiderman”, dar și publicații mai puțin cunoscute marelui public. Colecționarii împătimiți vor găsi casete speciale pentru păstrarea revistelor în condiții ideale. 

Fondată în 2013, Editura HAC!BD a lansat prima revistă de profesionistă de benzi desente, Harap Alb continuă  și s-a impus pe piață cu cel de-al doilea titlu de benzi desenate, Tinerețe fără bătrânețe. Mai multe detalii pe www.harapalbcontinua.ro.

Cele mai citite

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă