23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalComando americane i-au ajutat pe saudiţi împotriva rebelilor Houthi

Comando americane i-au ajutat pe saudiţi împotriva rebelilor Houthi

Un comando de berete verzi, forţele speciale americane, a fost desfăşurat la sfârşitul lui 2017 la graniţa Arabiei Saudite cu Yemenul pentru a ajuta Riadul să găsească şi să distrugă ascunzătorile de rachete ale rebelilor houthi, a informat joi cotidianul New York Times, notează AFP.

De la declanşarea acestui conflict sângeros în urmă cu trei ani, miliţiile houthi yemenite şi-au înmulţit tirurile de rachete balistice în direcţia oraşelor saudite.

Potrivit New York Times, care citează responsabili americani şi diplomaţi europeni, aceşti soldaţi ai forţelor speciale americane au ajuns în Arabia Saudită în decembrie.

Desfăşurarea lor denotă o implicare tot mai mare a Statelor Unite în războiul din Yemen care a făcut aproape 100.00 de morţi şi a provocat “cea mai gravă criză umanitară din lume”, potrivit ONU.

Pentagonul a refuzat orice comentariu.

Cotidianul american a mai informat că nu există nicio dovadă că soldaţii americani au traversat frontiera pentru a pătrunde pe teritoriul Yemenului.

În noiembrie 2017, Arabia Saudită a anunţat că a interceptat şi distrus o rachetă balistică în apropiere de Riad. Rebelii houthi au afirmat că au lansat racheta pentru a lovi aeroportul din capitala saudită. Riadul a acuzat Teheranul că se află în spatele acestei “agresiuni directe”, acuzaţii dezminţite de puterea şiită.

Mai multe ţări conduse de Arabia Saudită şi reunite într-o coaliţie sprijinită de Statele Unite luptă din martie 2015 împotriva rebelilor houthi din Yemen.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă