Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bogota, Columbia

Columbienii, chemați la referendum pentru măsuri anticorupție

Columbienii au fost chemaţi pentru a patra oară în acest an să se pronunţe duminică, în cadrul unui referendum, asupra a şapte măsuri menite să întărească lupta anticorupţie din Columbia, informează dpa.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

26.08.2018 - 14:15

Printre măsurile propuse se numără reducerea salariilor pentru membrii parlamentului, pedepse mai aspre pentru cei condamnaţi pentru corupţie şi obligarea parlamentarilor să plătească pentru absentarea de la vot.

Participanţii la referendum trebuie să răspundă prin "da" sau "nu" pentru fiecare măsură separată.

Referendumul este considerat un pas important în lupta anticorupţie din Columbia, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă această ţară.

Parlamentul Columbiei (Congresul) este instituţia cu cea mai proastă reputaţie în ceea ce priveşte corupţia, după cum au dezvăluit sondajele realizate în ultimii ani.

Numeroşi membri ai Congresului au fost acuzaţi de deturnarea de fonduri publice către administraţii locale, conduse de primari din taberele lor politice. Cel mai mare scandal de corupţie datează din 2006, când au apărut informaţii privind existenţa unor legături între parlamentari şi grupări paramilitare de dreapta.

Fiecare măsură supusă la referendum necesită, pentru a trece, cel puţin 50%+1 dintre voturile validate (majoritate absolută) şi participarea la vot a cel puţin o treime dintre alegătorii înregistraţi

Comentarii

loading...