Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Cofondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat la Londra

Cofondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului de la Londra, a informat poliţia britanică, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2019 - 14:12

Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului, aflată în centrul Londrei, în baza unui mandat de arestare emis pe 29 iunie 2012, pentru că nu s-a prezentat la tribunal.
 
El a fost transportat la o secţie de poliţie din centrul Londrei unde va rămâne înainte să apară în faţa Tribunalului din Westminster.
 
Poliţia a anunţat că a putut intra în ambasadă după ce Ecuadorul i-a retras lui Assange statutul de azilant.
 
Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat în legătură cu publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.

Comentarii

loading...