Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cimitirul Vila Formosa din Sao Paulo a săpat mii de morminte noi de când a început pandemia

CNN : Brazilia, o săptămâna întunecată pe măsură ce numărul de decese Covid-19 crește

CNN: Brazilia pare să intre într-o altă săptămână întunecată, întrucât cazurile de coronavirus cresc cu miile și controversele se adâncesc în jurul președintelui Jair Bolsonaro.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

26.05.2020 - 02:07

Duminică, Ministerul Sănătății a anunțat că 15.813 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a condus la numărul total de cazuri la peste 363.000. Peste 22.000 de brazilieni au murit până acum.
Sâmbătă, Brazilia a depășit Rusia pentru a deveni țara cu cele mai multe cazuri confirmate de Covid-19 după Statele Unite, potrivit unor cifre ale Universității John Hopkins publicate de CNN.

  • Sâmbătă a fost noaptea în care Bolsonaro și echipa sa de securitate au părăsit palatul prezidențial al Brasiliei și au făcut o oprire improvizată la un stand de hot dog. În timp ce mass-media locală îl surprindea pe președinte mâncând, oamenii puteau fi auziți strigând „ucigaș” și „gunoi” și bătând în vase și tigăi de la geamurile lor. La un moment dat, președintele s-a întors și a arătat cu degetul la mulțime.
  • În timp ce numărul de cazuri confirmate și rata mortalității au crescut, Bolsonaro a numit virusul ca fiind o „gripă mică” și a minimalizat frecvent pericolul acestuia. Doi miniștri ai Sănătății și-au părăsit cabinetul în ultimele săptămâni - unul a fost concediat și celălalt și-a dat demisia - după dezacorduri cu privire la modul de a face față pandemiei.
  • Bolsonaro și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la impactul financiar al virusului, avertizând că impactul economic va fi mai rău decât virusul însuși.
  • El a criticat măsurile de prevenție, precum blocajele și carantina, impuse de guvernanții și primarii unora dintre cele mai afectate locuri din Brazilia.
  • Susținătorii lui par să fie de acord. Duminică, mulțimile s-au adunat în fața Palatului Prezidențial Planalto din Brasilia fluturând pancarte și steaguri în sprijinul lui Bolsonaro și protestând împotriva măsurilor de blocaj. Adunările s-au petrecut aproape în fiecare weekend și sunt de obicei transmise live pe contul personal de Facebook al lui Bolsonaro.
  • În materialele video ale celui mai recent miting, Bolsonaro a putut fi văzut și fără mască, în timp ce a salutat suporterii emoționați aplaudând în spatele unei bariere. La un moment dat, o copilă a trecut de barieră și l-a îmbrățișat, în timp ce acesta nu purta mască.

Comentarii