Cipru: Explozii la un depozit de muniţii turcesc

O serie de explozii a avut loc la un depozit de muniţii al armatei turce în nordul Ciprului, 12 persoane fiind uşor rănite, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

12.09.2019 - 22:02

Exploziile, ale căror cauze nu sunt deocamdată cunoscute, au avut loc după miezul nopţii într-un depozit militar turc la Catalkoy, în apropierea oraşului Kyrenia, au precizat sursele citate.

Aceste explozii, care au durat mai multe ore, au provocat panică în rândul locuitorilor unui hotel situat la malul mării, în apropierea depozitului, şi care a suferit daune.

Clienţii din hotel au fost evacuaţi din motive de securitate. Potrivit autorităţilor turco-cipriote, 12 persoane au fost uşor rănite de explozii. Două dintre ele erau încă spitalizate joi după-amiază, în timp ce celelalte 10 au părăsit spitalul după ce au primit îngrijiri medicale.

Ministerul turc al Apărării a confirmat aceste explozii, afirmând că incendiul a fost stins.

A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele acestor explozii, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Teritoriul insulei Cipru este divizat după invazia armatei turce în treimea nordică a insulei în 1974, în urma unei lovituri de stat ce urmărea alipirea insulei la Grecia.

Republica Cipru, membră a UE, îşi exercită autoritatea doar asupra restului de două treimi a teritoriului insulei. În nord se află autoproclamata Republica turcă a Ciprului de Nord (RTCN), susţinută de Ankara şi nerecunoscută de comunitatea internaţională.

Comentarii