Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cineastul ucrainean Oleg Senţov este ''pregătit să moară''

Cineastul ucrainean Oleg Senţov, încarcerat în Rusia şi în greva foamei de aproape trei luni, este "pregătit să moară", a declarat vineri avocatul său Dmitri Dinze, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2018 - 21:30

"Bineînţeles, Oleg, ca oricine altcineva, nu vrea să moară. Dar este pregătit", a declarat avocatul, într-un interviu pentru site-ul de informaţii Meduza.

"Cred că în sinea lui îi e teamă, dar nu lasă această teamă să se manifeste", a adăugat avocatul.

Această declaraţie intervine în contextul în care Oleg Senţov a mărturisit că se teme de un sfârşit "apropiat" într-o scrisoare adresată verişoarei sale, care a spus miercuri că situaţia este "catastrofală".

"Oleg a devenit un kamikaze ucrainean care şi-a pus viaţa în joc pentru a salva viaţa altor, pentru idealurile sale, pentru ţara sa", mai spus Dmitri Dinze, care a dat asigurări că clientul său "nu este niciun sinucigaş, niciun bolnav mental".

În camera serviciului medical al unităţii penitenciare în care Senţov a fost transferat la două săptămâni după începutul grevei foamei, potrivit avocatului său, "el citeşte cărţi, îşi termină scenarii şi scrie povestiri".

"Munceşte mult, dacă nu ar face asta ar putea înnebuni rămânând întins în pat şi uitându-se la tavan", a mai spus Dinze.

Opozant al anexării Crimeii de către Rusia în 2014, Oleg Senţov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în 2015 pentru "terorism" şi "trafic de arme", după un proces calificat drept "stalinist" de către organizaţia Amnesty International.

El a intrat în greva foamei la 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor "deţinuţilor politici" ucraineni închişi în Rusia.

Comentarii