13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCine este Kamala Harris, nominalizarea lui Biden pentru Vice Președintele S.U.A.?

Cine este Kamala Harris, nominalizarea lui Biden pentru Vice Președintele S.U.A.?

Kamala Devi Harris, născută pe 20 octombrie 1964, este un politician american și fost procuror care a fost senator junior al Statelor Unite din California în 2017. Membru al Partidului Democrat, Harris este candidatul democrat la funcția de vicepreședinte al alegerilor din 2020, alături de Joe Biden. Ea este prima femeie afro-americană și prima persoană din America de Sud care a fost aleasă ca parteneră de candidatură a unui candidat la președinția unui partid important.

Născută în Oakland, California, Harris este absolventă a Universității Howard și a Universității din California, Hastings College of the Law. Harris și-a început cariera în Biroul Procurorului Districtual al Comitatului Alameda înainte de a fi recrutată la Procuratura districtuală din San Francisco și mai târziu la City Attorney of San Francisco. În 2003, ea a fost aleasă al 27-lea procuror districtual din San Francisco, servind până în 2011.

Harris a fost aleasă în 2010 procuror general al Californiei și apoi a fost realesă în 2014. Harris s-a confruntat cu critici din partea reformatorilor pentru politicile dure pe care le-a urmat în timp ce ea era procurorul general al Californiei. În noiembrie 2016, ea a învins-o pe Loretta Sanchez în alegerile din Senat din 2016 pentru a-i succeda senatoarei Barbara Boxer, devenind a treia senatoare din California, a doua femeie afro-americană și prima americancă sud-asiatică care a servit în Senatul Statelor Unite. În calitate de senator, ea a sprijinit reforma asistenței medicale, a scos canabisul de pe lista federală, a deschis o cale către cetățenie pentru imigranții fără acte, Legea DREAM, interzicerea armelor de asalt și reforma fiscală progresivă. Ea a obținut un profil național pentru interogatoriul său asupra oficialilor administrației Trump în timpul audierilor din Senat, inclusiv a procurorului general al SUA, Jeff Sessions și William Barr, și a candidatului la Justiție, Brett Kavanaugh.

Harris a candidat pentru nominalizarea democrată la funcția de președinte al Statelor Unite la alegerile din 2020, devenind pentru scurt timp favorită înainte de a-și încheia campania pe 3 decembrie 2019, invocând lipsa fondurilor pentru a continua. Ea a fost anunțată ca parteneră de candidatură a lui Biden pe 11 august 2020, devenind prima vicepreședintă de origine africană și indiană, precum și a treia femeie nominalizată după Geraldine Ferraro și Sarah Palin.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă