15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCinci suspecți de uciderea unui român, arestați în Franța și Spania

Cinci suspecți de uciderea unui român, arestați în Franța și Spania

Românul, care avea 28 de ani şi locuia la Roquetas de Mar, în sud-estul Spaniei, participase la livrarea a 30 de kilograme de canabis cu maşina către Franţa. El a fost ucis de destinatarii transportului, la 20 octombrie 2013, pentru a nu fi nevoiţi să-l plătească, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Gărzii civile spaniole.

Un spaniol a fost arestat la Laujar de Andarax, în provincia spaniolă Almeria, şi patru francezi la Carcassonne şi Beziers, a precizat Garda civilă.

Potrivit procurorului din Narbonne (sudul Franţei), spaniolul i-a denunţat pe cei patru francezi, dintre care unul a fost însă eliberat rapid, iar ceilalţi trei, cu vârste între 20 şi 30 de ani, au făcut mărturisiri, acuzându-l pe spaniolul de 40 de ani că a fost autorul agresiunii şi că şi-a premeditat gestul.

Franţa a depus o cerere de extrădare a spaniolului, care după venirea sa în ţară va fi confruntat cu ceilalţi trei suspecţi, pentru a stabili dacă a existat sau nu premeditare, a menţionat procurorul francez.

Arestările au avut loc săptămâna aceasta, a menţionat Garda civilă, fără a face alte precizări.

Rămăşiţele pământeşti ale victimei au fost găsite la aproape un an după dispariţia sa la Berriac, în apropiere de Carcassonne, cu urme de răni produse de o armă albă.

Familia românului nu ştia nimic de implicarea acestuia în traficul de droguri, a dat asigurări poliţia spaniolă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă