Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Orbán Viktor / Facebook

Cinci ambasadori sunt convocați la Ministerul de Externe al Ungariei pe motiv că dezinformează

Ministerul de Externe de la Budapesta i-a convocat, luni, pe ambasadorii Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei, a anunțat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2020 - 11:44

Potrivit ministrului Peter Szijjarto, cei cinci ambasadori sunt convocați pentru a li se transmite un protest din partea guvernului condus de Viktor Orban, care îi acuză pe acești diplomați străini că ajută la răspândirea de "ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional", transmite agenția de presă ungară MTI.

Nemulțumirea guvernului Orban este aceea că miniștrii de Externe din cele cinci ţări nordice au trimis o scrisoare către secretarul general al Consiliului Europei în care își exprimă sprijinul faţă de preocupările exprimate de acesta în ce priveşte legislaţia aprobată în Ungaria cu privire la epidemia de coronavirus.

Consiliul Europei se teme că guvernul condus de Viktor Orban "construieşte o dictatură sau vizează puteri nelimitate", această opinie fiind respinsă de șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto.

Comentarii