Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciclonul Idai din Mozambic: Bilanţul oficial a urcat la 417 morţi

Bilanţul ciclonului care a afectat Mozambicul săptămâna trecută a urcat la 417 morţi, potrivit ministrului mediului, Celso Correia, care a estimat că zona afectată se întinde pe o suprafaţă de 3.000 km2, relatează sâmbătă AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2019 - 13:59

"La ora actuală cifrăm numărul morţilor la 417, iar cel al răniţilor la 1.528", a declarat Celso Correia, la o conferinţă de presă organizată la Beira, al doilea oraş al ţării şi devastat parţial de ciclonul Idai.

Precedentul bilanţ semnala 293 de morţi.

Ciclonul Idai a provocat inundaţii catastrofale şi alunecări de teren în Mozambic şi în statul vecin Zimbabwe, soldate cu moartea a cel puţin 676 de persoane în ambele ţări.

"Este o catastrofă naturală fără precedent. Zona afectată (în Mozambic) este de aproximativ 3.000 km2. Un dezastru comparabil cu o catastrofă majoră", a subliniat Celso Correia. "Din păcate nimeni din regiune sau din lume nu putea prezice un dezastru de o asemenea amploare", a adăugat el.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel vineri, într-un comunicat, la multiplicarea donaţiilor din partea comunităţii internaţionale în sprijinul miilor de supravieţuitori ai ciclonului Idai din Africa Sudică, subliniind necesitatea ''solidarităţii'' în lunile care urmează.

''Încurajat de eforturile echipelor de salvatori naţionali şi internaţionali'', Antonio Guterres a subliniat că ''acum este nevoie de fonduri pentru a susţine răspunsul (la dezastru) în zilele, săptămânile şi lunile care urmează''."Este nevoie de un ajutor internaţional mai semnificativ", a insistat el.

Comentarii

loading...