6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăInternaționalCiclonul Idai din Mozambic: Bilanţul oficial a urcat la 417 morţi

Ciclonul Idai din Mozambic: Bilanţul oficial a urcat la 417 morţi

“La ora actuală cifrăm numărul morţilor la 417, iar cel al răniţilor la 1.528”, a declarat Celso Correia, la o conferinţă de presă organizată la Beira, al doilea oraş al ţării şi devastat parţial de ciclonul Idai.

Precedentul bilanţ semnala 293 de morţi.

Ciclonul Idai a provocat inundaţii catastrofale şi alunecări de teren în Mozambic şi în statul vecin Zimbabwe, soldate cu moartea a cel puţin 676 de persoane în ambele ţări.

“Este o catastrofă naturală fără precedent. Zona afectată (în Mozambic) este de aproximativ 3.000 km2. Un dezastru comparabil cu o catastrofă majoră”, a subliniat Celso Correia. “Din păcate nimeni din regiune sau din lume nu putea prezice un dezastru de o asemenea amploare”, a adăugat el.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel vineri, într-un comunicat, la multiplicarea donaţiilor din partea comunităţii internaţionale în sprijinul miilor de supravieţuitori ai ciclonului Idai din Africa Sudică, subliniind necesitatea ”solidarităţii” în lunile care urmează.

”Încurajat de eforturile echipelor de salvatori naţionali şi internaţionali”, Antonio Guterres a subliniat că ”acum este nevoie de fonduri pentru a susţine răspunsul (la dezastru) în zilele, săptămânile şi lunile care urmează”.”Este nevoie de un ajutor internaţional mai semnificativ”, a insistat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă