Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China va distruge bani pentru a stopa coronavirusul

China va distruge bani în zonele afectate puternic de virusul COVID-19.

Share

Rl online 0 comentarii

17.02.2020 - 13:50

Banca Centrală din China a anunţat că va distruge banii colectaţi din spitalele, autobuzele sau pieţele din zonele puternic afectate de virusul COVID-19, transmite publicaţia Business Insider.

Măsura a fost anunţată la scurt timp după ce instituţia a spus că va curăța bani aflaţi în circulaţie în zonele afectate de virusul din Wuhan.

Unii analişti sunt sceptici în privinţa acestui demers. „Va fi dificil pentru o asemenea măsură să fie efectivă complet”, a declarat un reprezentant al unei mari bănci din Guangzhou, pentru publicaţia financiară Caixin.

Epidemia de coronavirus a afectat cel mai mult China, ţara în care COVID-19 a apărut. Aproximativ 10% din populaţia lumii se află în carantină din cauza bolii, notează Mediafax.

Distrugerea banilor nu va afecta sistemul financiar. Bancnotele şi monedele vechi sau deteriorate sunt distruse frecvent de băncile centrale şi înlocuite cu unele noi.

Banca Centrală a Chinei a anunţat şi alte măsuri pentru a ajuta economia - şi aşa slabă - afectată de epidemie.  Viceguvernatorul Fan Yifei a anunţat că, începând cu 17 ianuarie, au fost injectate în sistemul financiar fonduri de 85,6 miliarde de dolari.

Econonomia statului asiatic este afectată şi de războiul comercial cu Statele Unite. Slăbiciunea Chinei va afecta şi alte ţări de pe continent, printre care Coreea de Sud sau Thailanda, potrivit băncii Goldman Sachs.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...