13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina - SUA: Donald Trump le dă un nou ordin companiilor americane

China – SUA: Donald Trump le dă un nou ordin companiilor americane

Preşedintele american, Donald Trump, le-a cerut, vineri după-amiază, companiilor americane care au activităţi în China să revină în Statele Unite, în contextul amplificării conflictului comercial bilateral.

„Ţara noastră a pierdut, în mod stupid, mii de miliarde de dolari în relaţia cu China de-a lungul anilor. Nu-au furat proprietăţi intelectuale într-un ritm de sute de miliarde de dolari pe an şi vor să continue. Nu voi permite acest lucru!

Nu avem nevoie de China şi, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei. Sumele masive de bani furate de China din Statele Unite an după an, de zeci de ani, trebuie şi se vor opri.

Prin urmare, marile noastre companii americane au ordinul de a începe imediat să caute alternative la China, inclusiv prin aducerea acasă şi fabricarea produselor în SUA”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă