6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina, primul caz de îmbolnăvire la om cu virusul gripei aviare de...

China, primul caz de îmbolnăvire la om cu virusul gripei aviare de tipul H7N4

Iarna este în mod tradiţional sezonul de vârf pentru îmbolnăvirile cu gripă aviară.

Într-o declaraţie dată publicităţii miercuri seara, agenţia pentru sănătate a guvernului din Hong Kong a spus că a fost informată despre acest caz de către ministerul sănătăţii chinez, National Health and Family Planning Commission.

Potrivit comisiei, acesta este primul caz de îmbolnăvire cu tulpina H7N4 la om, din lume.

Persoana infectată este o femeie de 68 de ani din provincia Jiangsu, care a început să prezinte simptome pe 25 decembrie, a fost spitalizată pe 1 ianuarie şi externată pe 22 ianuarie.

”Femeia intrase în contact cu păsări de curte vii înainte de declanşarea simptomelor. Apropiaţii femeii nu au prezentat simptome pe timpul monitorizării medicale a acesteia”, potrivit guvernului de la Hong Kong.

Autorităţile au citat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din China care a spus că s-a constatat că ”gena” virusului ”este de origine aviară”.

În China, virusul de tipul H7N9 este cauza cea mai frecventă a îmbolnăvirilor cu gripă aviară la oameni.

Începând cu 2013, cel puţin 600 de oameni şi-au pierdut viaţa în China şi peste 1.500 s-au îmbolnăvit din cauza virusului gripei aviare H7N9. Un procent de 40% dintre oamenii spitalizaţi din cauza virusului au decedat.

Un singur caz de îmbolnăvire cu H7N9 la om a fost înregistrat în China luna trecută. Anul trecut, 192 de persoane au contractat virusul H7N9, dintre care 79 şi-au pierdut viaţa, informează Agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă