15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina nu va face concesii, după ce SUA a amânat aplicarea taxelor...

China nu va face concesii, după ce SUA a amânat aplicarea taxelor vamale

Deşi sunt planificate noi conversaţii telefonice, nu a fost stabilită o dată pentru o nouă rundă de negocieri faţă în faţă, a afirmat Ross, într-un interviu acordat CNBC.

“Până când se anunţă ceva oficial, este prematur să vorbim unde se află fiecare parte”, a adăugat oficialul american.

Întrebat dacă China şi-a luat angajamentul pentru discuţii faţă în faţă în septembrie, Ross a răspuns: “Nu cred că s-a stabilit o dată”.

Administraţia Trump va amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri din China, inclusiv laptopuri şi telefoane mobile, a informat marţi Biroul pentru Politici Comerciale ale SUA (USTR).

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anunţul USTR a fost făcut la câteva minute după ce Ministerul Comerţului din China a informat că vicepremierul Liu He a avut o discuţia telefonică cu oficialii SUA din domeniul comerţului.

Alte produse pentru care tarifele vamale suplimentare vor fi amânate până în 15 decembrie sunt “computere, console pentru jocuri video, anumite jucării, monitoare pentru computer, anumite articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte”, a precizat USTR.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă