Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China: "Medalia Prieteniei" pentru fostul premier francez

Jean-Pierre Raffarin, fostul prim-ministru francez, a fost distins de China cu "Medalia Prieteniei", conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2019 - 20:04

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a semnat un decret prin care se decernează distincţii de stat unui număr de 42 de personalităţi, printre care şase străini, între aceştia aflându-se şi fostul preşedinte al Cubei şi prim-secretar al Partidului Comunist cubanez, Raul Castro, a indicat agenţia China Nouă.

În vârstă de 71 de ani, Jean-Pierre Raffarin este un apropiat al Chinei, ţară de care este pasionat şi unde merge de mai multe ori pe an.

"Medalia Prieteniei" îi recompensează pe străinii care "au contribuit puternic la modernizarea socialistă a Chinei, la promovarea schimburilor şi cooperării între China şi alte state, precum şi la menţinerea păcii în lume", conform unui site al guvernului chinez.

Medalia a fost decernată pentru prima dată în 2018 preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Cu o mare influenţă internaţională, dl.Raffarin s-a implicat de multă vreme în promovarea prieteniei şi a cooperării în toate domeniile între China şi Franţa. Este un vechi prieten al poporului chinez", a arătat China Nouă.

Agenţia de presă îl prezintă ca un "sinolog" care "foloseşte orice prilej şi platformă pentru a promova şi prezenta China" şi care "susţine activ pacea şi dezvoltarea lumii".

Jean-Pierre Raffarin este acum reprezentant special al guvernului francez pentru China.

Admirator al preşedintelui Xi Jinping, fostul premier francez (2002-2005) este adesea intervievat de presa chineză, complimentând în general politicile gigantului asiatic, notează AFP.

Prezentându-se ca un "mediator" între Europa şi China, Raffarin a avut de asemenea o emisiune pe canalul francofon al televiziunii publice CCTV.

"Medalia Prieteniei" a fost acordată marţi altor cinci personalităţi, printre care fostul preşedinte cubanez Raul Castro, prinţesa Thailandei, Maha Chakri Sirindhorn, şi fostul prim-ministru tanzanian, Salim Ahmed Salim.

Acordarea acestor distincţii are loc în cadrul festivităţilor prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, care va sărbătorită cu mare fast pe 1 octombrie.

Comentarii

loading...