21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina, la un pas de o catastrofă ecologică. Un petrolier în flăcări...

China, la un pas de o catastrofă ecologică. Un petrolier în flăcări e pe cale să explodeze

Există temeri că tancul petrolier iranian, înregistrat în Panama, ar putea exploda şi s-ar putea scufunda, în condiţiile în care incendiul de la bordul navei devine tot mai puternic, a relatat postul public China Central Television (CCTV), citând experţi din cadrul serviciilor de intervenţie, potrivit Mediafax.

Accidentul naval s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 300 de kilometri est de oraşul Shanghai.

Cei 21 de membri ai echipajului cargobotului chinez au fost salvaţi, însă autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu echipajul tancului petrolier.

 
Autorităţile chineze au demarat o operaţiune de căutare şi salvare a membrilor echipajului tancului petrolier, care au fost daţi dispăruţi, aparent fiind vorba de 30 de iranieni şi două persoane din Bangladesh.

După peste 24 de ore de la accidentul naval, serviciile de căutare nu au găsit încă niciun membru al echipajului tancului petrolier, a anunţat CCTV.

Forţele navale americane au trimis o aeronavă militară pentru a ajuta la căutarea membrilor echipajului tancului petrolier care sunt în continuare daţi dispăruţi.

Până în acest moment nu se cunoaşte cu exactitate magnitudinea dezastrului ecologic cauzat de scurgerea de petrol, însă există riscul ca acesta să fie cel mai grav din 1991 şi până astăzi, atunci când 260.000 de tone de petrol s-au scurs în largul coastelor Angolei.

Tancul petrolier Sanchi, care aparţine unei companii de stat iraniene şi este înregistrat în Panama, transporta 136.000 de tone de petrol din Iran în Coreea de Sud.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă