23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina investighează importurile de oţel din UE, Japonia, Coreea de Sud şi...

China investighează importurile de oţel din UE, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia

Ministerul Comerţului de la Beijing a precizat că va analiza dacă unele produse de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia sunt vândute la preţuri exagerat de scăzute şi ar putea încălca reglementările antidumping.

În China plângerea iniţială a fost depusă de firma Shanxi Taigang Stainless Steel, cu sprijinul altor cinci producători, inclusiv o subsidiară a gigantului Baosteel.
În 2017, China a importat o cantitate de 703.105 tone de oţel inoxidabil, în creştere cu 198% faţă de anul precedent, iar 98% din această cantitate a provenit din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, se arată în plângerea Shanxi Taigang.

China este de departe cel mai mare producător global de oţel, cu peste 831 de milioane de tone în 2017. Shanxi Taigang este responsabil pentru 25 – 35% din producţia totală de oţel inoxidabil a ţării.

Decizia Chinei vine după ce în 23 martie au intrat în vigoare tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu.

Şi Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută un set de măsuri destinate împiedicării unei creşteri explozive a importurilor de oţel în blocul comunitar, după decizia autorităţilor americane de a introduce tarife vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Comisia Europeană a propus o combinaţie între o cotă şi tarife pentru a evita o creştere a importurilor de oţel în UE, care este posibilă mai ales după ce SUA a impus tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Măsurile provizorii anunţate de Executivul comunitar vizează 23 de categorii de produse de oţel. Pentru fiecare dintre aceste 23 de categorii de produse se va aplica un tarif de 25% în momentul în care importurile vor depăşi media din ultimii trei ani.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă