Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China investighează importurile de oţel din UE, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia

China a lansat luni o investigaţie antidumping privind produsele de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, într-o perioadă în care sporesc temerile pe plan global privind escaladarea tensiunilor comerciale şi efectele lor negative.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2018 - 13:50

Ministerul Comerţului de la Beijing a precizat că va analiza dacă unele produse de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia sunt vândute la preţuri exagerat de scăzute şi ar putea încălca reglementările antidumping.

În China plângerea iniţială a fost depusă de firma Shanxi Taigang Stainless Steel, cu sprijinul altor cinci producători, inclusiv o subsidiară a gigantului Baosteel.
În 2017, China a importat o cantitate de 703.105 tone de oţel inoxidabil, în creştere cu 198% faţă de anul precedent, iar 98% din această cantitate a provenit din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, se arată în plângerea Shanxi Taigang.

China este de departe cel mai mare producător global de oţel, cu peste 831 de milioane de tone în 2017. Shanxi Taigang este responsabil pentru 25 - 35% din producţia totală de oţel inoxidabil a ţării.

Decizia Chinei vine după ce în 23 martie au intrat în vigoare tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu.

Şi Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută un set de măsuri destinate împiedicării unei creşteri explozive a importurilor de oţel în blocul comunitar, după decizia autorităţilor americane de a introduce tarife vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Comisia Europeană a propus o combinaţie între o cotă şi tarife pentru a evita o creştere a importurilor de oţel în UE, care este posibilă mai ales după ce SUA a impus tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Măsurile provizorii anunţate de Executivul comunitar vizează 23 de categorii de produse de oţel. Pentru fiecare dintre aceste 23 de categorii de produse se va aplica un tarif de 25% în momentul în care importurile vor depăşi media din ultimii trei ani.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

Comentarii

loading...