Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China - produse alimentare congelate sursa: shutterstock

China împiedică importul cu produse alimentare congelate de teama coronavirusului

China reduce la zero produsele congelate pentru a preveni orice focar de Covid-19 după ce carne de vită congelată argentiniană, carne de porc germană și pește indian au testat pozitiv pentru Coronavirus.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

19.11.2020 - 19:26 
 
Orașele din China, cei mai mari importatori mondiali de carne de vită și porc, s-au angajat să consolideze screeningul și sterilizarea importurilor.
 
Cea mai recentă campanie de protejare a frontierelor Chinei împotriva oricărei reintroduceri a Covid-19 a început după ce oficialii din orașul Tianjin, unul dintre cele mai mari porturi ale țării, au depistat săptămâna trecută o infecție  Covid în urma unui caz al unui lucrător din depozitele de importuri de carne de porc congelate din Germania. .
 
În zilele următoare, ambalajele cu alimente au testat pozitiv pentru coronavirus în orașe, de la estul Jining până la sudul Xiamenului și centrul Zhengzhou.
 
Guvernul municipal din Shanghai a declarat că va începe testarea mărfurilor în supermarketuri și depozite ca parte a măsurilor de urgență pentru a asigura siguranța mărfurilor înghețate. Anunțul menționa ca priorități: carnea de vită din Argentina, creveți din Ecuador și pești din Indonezia.
 
Beijing a lansat, de asemenea, un efort la nivel național pentru a dezinfecta și urmări importurile lanțului rece. Conform reglementărilor, un singur test Sars-Cov-2 pozitiv, virusul care provoacă Covid-19, poate duce la suspendarea bunurilor unei companii timp de o săptămână, în timp ce trei teste pozitive pot duce la o suspendare de o lună.
 
Germania a respins afirmațiile oficialilor din Tianjin cu privire la sursa infecției. Un purtător de cuvânt al Ministerului Alimentației și Agriculturii din Germania a declarat radiodifuzorului public Deutsche Welle că, deși transmiterea este teoretic posibilă, nu s-au constatat „cazuri cunoscute de infecție cu Sars-Cov-2 prin intermediul. . . contactul cu produse sau suprafețe din carne contaminate ”.
 
Siddharth Sridhar, de la Departamentul de Microbiologie al Universității din Hong Kong, a spus: „Este important să păstrezi un sentiment de perspectivă. Marea majoritate a transmisiei se datorează unei infecții de la persoană la persoană prin transportul în aer ”.
 
El a spus că există un risc teoretic de infectare cu virusul transmis pe suprafețele reci, dar că nu au existat cazuri clare de răspândire în acest fel.
 
Însă oficialii chinezi din domeniul sănătății publice rămân fermi că transportul cu lanțul de frigorifice prezintă riscuri grave de infecție. Liderii naționali i-au avertizat în mod repetat pe oficialii locali să fie vigilenți împotriva reapariției Covid-19, în ciuda faptului că țara a adus în mare măsură virusul sub control încă din martie.
 
Determinarea pentru eradicarea totală a condus la o abordare de toleranță zero. Grupuri mici de infecții sunt întâmpinate cu izolări stricte și teste în întreaga regiune.
 
Un studiu din luna august, condus de Dale Fisher, expert în boli infecțioase la Spitalul Național Universitar din Singapore, a constatat că alimentele congelate ar putea provoca în mod viabil focare în regiunile în care boala fusese controlată.
 
Autorii lucrării au descoperit că Sars-Cov-2 ar putea supraviețui fiind refrigerat sau înghețat pe porc, somon și pui. Nu au efectuat același test pentru ambalaje.
 
„Credem că este posibil ca alimentele importate contaminate să transfere virusul către lucrători”, au scris autorii.

Citește totul despre:

#china #covid-19

Comentarii