Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China anunţă măsuri anti-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

China a anunţat măsuri de combatere a dumpingului (vânzări sub preţurile de cost) împotriva importurilor de sorg din Statele Unite, relatează BBC.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 23:02

hina a declarat că americanii ar trebui să plătească un depozit temporar de 178,6% din valoarea importurilor de sorg începând de miercuri, statul chinez începând investigaţia privind importurile de sorg din SUA în februarie.

 
Producătorii americani au fost „profund dezamăgiţi” de aceste măsuri şi iau în considerare „acţiuni legale” ca răspuns, potrivit BBC.

Sorgul este o plantă cu înălţimea de până la 2,5 m, care la exterior se aseamănă cu porumbul, iar boabele acestuia sunt folosite în principal pentru hrana animalelor, dar e folosit şi pentru producţia de alcool.

 
SUA este cel mai mare producător mondial de sorg şi este cel mai mare furnizor de sorg către China. Iar China utilizează importurile de sorg pentru a-şi hrăni animalele de fermă şi în industria băuturilor spirtoase.

Analiştii au declarat că depozitul temporar anti-dumping impus de China, a fost destul de ridicat şi, în consecinţă, unele transferuri americane ar putea fi anulate.

 
Anunţul Chinei se circumscrie „războiului tarifelor”comerciale impuse reciproc de SUA şi China.

Comentarii