12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalChina anunţă măsuri anti-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

China anunţă măsuri anti-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

hina a declarat că americanii ar trebui să plătească un depozit temporar de 178,6% din valoarea importurilor de sorg începând de miercuri, statul chinez începând investigaţia privind importurile de sorg din SUA în februarie.

 
Producătorii americani au fost „profund dezamăgiţi” de aceste măsuri şi iau în considerare „acţiuni legale” ca răspuns, potrivit BBC.

Sorgul este o plantă cu înălţimea de până la 2,5 m, care la exterior se aseamănă cu porumbul, iar boabele acestuia sunt folosite în principal pentru hrana animalelor, dar e folosit şi pentru producţia de alcool.

 
SUA este cel mai mare producător mondial de sorg şi este cel mai mare furnizor de sorg către China. Iar China utilizează importurile de sorg pentru a-şi hrăni animalele de fermă şi în industria băuturilor spirtoase.

Analiştii au declarat că depozitul temporar anti-dumping impus de China, a fost destul de ridicat şi, în consecinţă, unele transferuri americane ar putea fi anulate.

 
Anunţul Chinei se circumscrie „războiului tarifelor”comerciale impuse reciproc de SUA şi China.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă