20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina a trimis un nou ambasador la Washington, într-un moment în care...

China a trimis un nou ambasador la Washington, într-un moment în care relațiile sunt în impas

Ambasada Chinei la Washington a anunțat că miercui a aterizat pe pe aeroportul JFK din New York, Qin Gang, unul dintre diplomații „grei” ai Beijingului. Cu toate că numirea sa ca ambasador în SUA nu a fost confirmată oficial, diplomatul a fost  conciliant faţă de gazdele sale. De asemenea, ambasada Chinei a publicat și câteva fotografii cu  Gang, de pe aeroportul american, în timp ce purta  o mască cu un steag roşu.

Qin Gang este cunoscut pentru stilul agresiv față de țările occidentale, având o reputație de „luptător lup”, fiind printre cei mai duri diplomați chinezi. 

“Mă voi strădui să clădesc canale de comunicare şi de cooperare cu toate sectoarele din Statele Unite şi voi acţiona pentru a pune din nou pe drumul cel bun relaţia China-SUA”, a promis Qin Gang, conform afirmaţiilor raportate de ambasada sa.

Momentan SUA nu a numit un ambasador la Beijing, însă surse din presa internațională mizează pe numirea diplomatului de carieră Nicholas Burns. 

Relațiile dintre China și SUA se află acum într-un „impas”, a declarat un înalt responsabil al diplomaţiei americane din epoca Biden, Wendy Sherman, în timpul vizitei la Washington. Statele Unite nu au rămas impasibile în fața scandalurilor cu comerț,  tehnologii şi originile COVID-19, iar președintele Joe Biden nu s-a abătut de la politica de confruntare a predecesorului său, Donald Trump. Pe de altă parte, China acuză Statele Unite ale Americii că o văd drept „un dușman imaginar”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...
Ultima oră
Pe aceeași temă