7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalChernobyl și The Crown sunt filmele care conduc nominalizările BAFTA TV

Chernobyl și The Crown sunt filmele care conduc nominalizările BAFTA TV

Chernobyl, miniseria despre dezastrul centralei nucleare din 1986, conduce nominalizările la premiile Bafta TV cu 14, în timp ce Coroana (The Crown) de la Netflix a primit șapte nominalizări, inclusiv cele mai bune seriale de dramă.
Killing Eve de Phoebe Waller-Bridge a ratat o nominalizare la cea mai bună serie de dramă, după ce a câștigat premiul anul trecut, cu The Crown, The End of the F ** king World, Giri / Haji și Sally Wainwright’s Gentleman Jack, toate fiind planificate pentru principalul premiu.
Lipsa diversității la premiile filmului Bafta din ianuarie a fost un punct de discuție major, regizorul Steve McQueen afirmând că premiile riscă să devină „irelevante” dacă continuă să ignore talentul BAME. Nominalizările TV au fost mult mai diverse, cu reprezentarea actorilor BAME din toate categoriile, cu excepția premiului actriței principale.
Jared Harris, care a jucat ca om de știință sovietic pe nume Valery Legasov la Cernobîl, este cel mai bun actor principal alături de Stephen Graham (Virtuțile), Takehiro Hira (Giri / Haji) și Callum Turner (The Capture). Cea mai bună actriță principală este între Glenda Jackson (Elizabeth lipsește), Samantha Morton (I Am Kirsty), Suranne Jones (Gentleman Jack) și Jodie Comer, care a câștigat premiul anul trecut și a jucat în Killing Eve, care a câștigat 4 premii în 2020.
Josh O´Connor din Coroana este cel mai bun actor în rol secundar, alături de Stellan Skarsgård (Cernobîl), Joe Absolom (O confesiune) și Will Sharpe (Giri / Haji). Cea mai bună actriță de rol este între Helen Behan (The Virtues), Jasmine Jobson (Top Boy), Naomi Ackee (End of the F ** king World) și Helena Bonham-Carter, care a interpretat-o pe prințesa Margaret în The Crown.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă